Wie nooit meer wil migreren, kan beter… migreren

Sharepoint Dat SharePoint de toekomst is, legde ik uit in mijn vorige blog. Maar omdat een migratie tijdrovend en duur kan zijn, stellen veel bedrijven die te lang uit. Wie nooit meer wil migreren kan dus beter… migreren. Want dankzij de maandelijkse updates is een migratie naar SharePoint online de laatste migratie die u ooit nog dient te doen. Zeker wanneer u daarbij kiest voor een partner die ervaring heeft met de toepassing.

Bij een migratie zijn er twee scenario’s mogelijk:

  1.  U kan kiezen voor migratie van al uw gegevens zoals ze zijn (as-is) naar de nieuwste versie van het Sharepoint.
  2. U kan beslissen om het grondig aan te pakken en de nieuwe omgeving te laten analyseren, herconfigureren en optimaliseren voor u de content migreert.

Hybride
In beide gevallen hebt u de keuze tussen een volledige migratie naar de cloud, een volledige migratie naar het eigen datacenter, of een hybride oplossing. In dat laatste geval blijft een deel van de data binnen de eigen omgeving en komen bepaalde functionaliteiten of extra stukken in de cloud. Dat is bijvoorbeeld een goede oplossing voor de search engine, omdat die typisch heel wat resources nodig heeft.

Atlas Copco en D’Ieteren
Wij hebben heel wat ervaring met alle mogelijke scenario’s en zoeken graag samen met onze klanten uit wat voor hen de beste oplossing is. Met resultaat, want we kunnen onder andere Atlas Copco en D’Ieteren rekenen onder onze tevreden migratieklanten.

Veel bedrijven stellen een migratie uit omdat die tijdrovend en duur kan zijn. Terwijl te lang uitstellen u veel geld en tijd kost. Kan u hulp gebruiken? Wil u graag meer weten? Neem dan even contact op voor een vrijblijvende afspraak. U zorgt voor koffie, ik voor advies… en ik breng wat lekkers mee!

Contact
Reginald De Palmenaer
SharePoint migratie expert
reginald.de.palmenaer@gfi.be
Phone: +32 9 243 42 47 | Mob.: +32 (0)476 99 98 63

Sharepoint GFI

5 redenen om te migreren naar SharePoint 2016