5 redenen om te migreren naar SharePoint 2016

Sharepoint
U gebruikt Office 365 binnen uw bedrijf, dus zit ook SharePoint in het aanbod. Handig, zo’n samenwerkingsplatform in deze tijden van het nieuwe werken, langere files en flexibele werkuren. Maar bent u zeker dat u de toepassing optimaal gebruikt? Organiseert u bijvoorbeeld uw data zodat deze niet snel tegen limieten aanbotst? Gebruikt u standaard componenten? En verloopt de integratie met uw andere business-applicaties naadloos?

Wie SharePoint actief gebruikt in de cloud, weet dat het, mits een goede setup, ontzettend veel voordelen biedt. Gebruikt u het nog niet actief? Dan heb ik 5 redenen om u te overtuigen de overstap te maken:

  1. SharePoint online is altijd up-to-date en beschikt over de allernieuwste functionaliteiten dankzij maandelijkse updates.
  2. U hoeft geen tijd en energie meer te besteden aan migraties en/of verloren data.
  3. Dankzij het responsive design is SharePoint toegankelijk op al uw apparaten.
  4. Weg met een overdaad aan informatie: het is mogelijk om alleen die informatie en bestanden te tonen die relevant zijn voor een specifieke gebruiker.
  5. SharePoint is veiliger dan wat u zelf kan aanbieden in uw eigen datacenter. Zo staat uw data in Amsterdam, met back-up in Ierland, is de SLA onovertroffen met 99,9% en kan u multifactor-authenticatie instellen.

Offline
Is uw organisatie nog niet klaar voor de cloud? Ook dan is een migratie naar SharePoint 2016 een goed idee. Enkele keren per jaar worden nieuwe feature packs vrijgegeven waardoor de meeste features vanuit de cloud ook in uw eigen datacenter draaien. U behoudt de volledige controle over de architectuur en beslist zelf waar uw data staat.

Veel bedrijven stellen een migratie uit omdat die tijdrovend en duur kan zijn. Terwijl te lang uitstellen u veel geld en tijd kost. Kan u hulp gebruiken? Wil u graag meer weten? Neem dan even contact op voor een vrijblijvende afspraak. U zorgt voor koffie, ik voor advies… en ik breng wat lekkers mee!

Contact
Reginald De Palmenaer
SharePoint migratie expert
reginald.de.palmenaer@gfi.be
Phone: +32 9 243 42 47 | Mob.: +32 (0)476 99 98 63

Sharepoint GFI

Wie nooit meer wil migreren, kan beter… migreren
Breken HR Analytics eindelijk door in 2016?