De drie meest gestelde vragen over Company Hub

Peter CopmanIn mijn eerdere blogpost “Company Hub: een veilig mobiel applicatieplatform” had ik het over het nieuwe mobiele platform dat Gfi lanceert. Ik krijg er alvast heel wat vragen over. Daarom beantwoord ik via deze weg nog een keer de drie vragen die het vaakst terugkeren.

Hoe veilig is Company Hub?

Een heel belangrijke vraag, want uiteraard wilt u ook vertrouwelijke informatie op uw smartphone of tablet. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan de veiligheid van Company Hub. Om te beginnen moet er ingelogd worden met een token en niet met de gebruikelijke combinatie gebruikersnaam-wachtwoord. Daarnaast heeft de beheerder van het platform heel wat mogelijkheden om data te beveiligen. Zo kan hij er voor kiezen om data van het toestel te verwijderen na een bepaalde periode of zelfs meteen nadat de data bekeken/gelezen is. Bovendien functioneert Company Hub als een soort container: “alles wat er in zit kan op geen enkele weg naar buiten, tenzij u er zelf uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Er is met andere woorden geen link met andere applicaties op uw smartphone of tablet waardoor gegevens zouden kunnen doorstromen, tenzij u dat zelf wenst.”

Hoe werkt Company Hub precies?

Eenvoudig uitgelegd: Company Hub creëert een laag tussen de mobiele app en uw bedrijfstoepassingen. De oplossing bestaat uit een component in de cloud, een gedeelte in het datacenter van je bedrijf en natuurlijk de toepassing op je mobiele toestel.

De backoffice in de cloud (Microsoft Azure) controleert of je toestel toegang heeft tot Company Hub en routeert naar het juiste datacenter zodat er een veilige verbinding kan opgezet worden tussen je bedrijf en de Company Hub toepassing op je mobiele device. Als je daarna gegevens opvraagt of een Company Hub widget (=sub app) opstart, wordt er data uitgewisseld tussen je toestel en componenten die binnen je bedrijf staan. Aangezien die gegevens niet langs de backoffice van Company Hub passeren, kan er ook niets achterblijven in de cloud.

In het datacenter van je bedrijf installeren we connectoren naar de toepassingen waaruit je gegevens wilt gebruiken. Company Hub kan bovendien gegevens uit verschillende applicaties en databases met elkaar combineren en in één widget op je smartphone of tablet beschikbaar maken. Er zijn al heel wat connectoren beschikbaar en er worden er voortdurend nieuwe ontwikkeld. Hebt u toch een specifieke toepassing waarvoor er nog geen connector bestaat, dan bouwt Gfi die voor u korte tijd.

Is Company Hub ook beschikbaar op de desktop?

Momenteel is Company Hub bedoeld voor mobiele gebruikers. De oplossing is nog niet beschikbaar op de desktop, maar als er voldoende interesse is, zal daar ongetwijfeld over nagedacht worden. En met de komst van Windows 10 zou dat wel eens eerder kunnen zijn dan gedacht.

Company Hub: een veilig mobiel applicatieplatform