Delta Lloyd Life’s nieuwe website zet klanten meteen op de juiste weg

Delta Lloyd Life Screenshot NLDelta Lloyd Groep is een maatschappij die zich al sinds 1807 bezig houdt met verzekeringen, pensioenen, bankzaken en investeringen. Binnen de groep werd in juli 2001 Delta Lloyd Life boven het doopvont gehouden. De nieuwe onderneming ontstond door een samengaan van drie Belgische bedrijven: CGU Life, OHRA Leven en Norwich Union. In 2008 fusioneerde Delta Lloyd Life met Swiss Life Belgium.

De combinatie van complementaire expertises maakt Delta Lloyd Life tot de expert in pensioenen, met een vierde plaats op de Belgische markt van groepsverzekeringen. Sinds 23 januari 2013 staat Delta Lloyd Life genoteerd op de NYSE Euronext Brussel. Het bedrijf telt 580 vaste medewerkers en een uitgebreid kwalitatief netwerk van makelaars.

De bestaande website was verouderd en werd beheerd door een externe partij. Daarom ging Delta Lloyd op zoek naar een partner om een volledig nieuwe website te bouwen waarbij de klant centraal stond. Belangrijke vereisten: snel up te daten, gebruiksvriendelijk voor klanten en makelaars, makkelijk zelf te beheren, geschikt voor mobiele gebruikers en beter vindbaar door zoekmachines.

Levensfases centraal
“We hadden al een volledig nieuw concept uitgetekend, waarbij we de gebruiker centraal stelden”, vertelt Alexander Hof, projectleider bij Delta Lloyd. “Een bezoeker van de website krijgt een gepersonaliseerde ervaring. Hij moet aangeven in welke levensfase hij zit en dan zorgen wij dat hij bij de juiste informatie en de juiste oplossingen terecht komt. Daarnaast wilden we dat mensen die via Google op onze website terecht kwamen ook meteen op de juiste weg gezet werden.” Dat concept moest vertaald worden in een technische oplossing en daarvoor kwam Delta Lloyd bij Gfi terecht.

De flexibiliteit van agile development
Gfi stelde Delta Lloyd voor om het project niet op de klassieke manier te ontwikkelen, maar om te kiezen voor agile development. “Dat was voor ons volledig nieuw, maar we waren snel overtuigd van de meerwaarde”, vertelt Alexander Hof, projectleider bij Delta Lloyd. “We kregen geen volledige website opgeleverd, maar kregen aparte onderdelen die we dan konden testen. Met onze feedback gingen de mensen van Gfi dan opnieuw aan de slag. Dat regelmatige contact zorgde voor meer betrokkenheid en een beter eindresultaat.” Gebruiksvriendelijkheid voor de klant staat centraal, maar ook de beheerders wilden een website die ze zelf eenvoudig en snel konden aanpassen en beheren. “Daarom kozen we voor de open source Liferay Enterprise portal”, vertelt Kris De Leeuw, technical leader enterprise solutions bij Gfi BeLux. “Die oplossing is gebruiksvriendelijk, meertalig en biedt gebruikers via een grafische interface en drag-and- drop-functionaliteit de mogelijkheid om snel zelf dingen aan te passen. Voor de back-end kozen we dan weer voor de robuustheid van de Oracle-database.”

Aparte mobiele site voor smartphones
De hele ontwikkeling nam uiteindelijk minder dan zes maanden in beslag. “We waren blij dat we door die keuze voor agile development ook bovenop de ontwikkeling zaten”, vertelt Alexander Hof. “We hebben samen met Gfi alle belangrijke vereisten kunnen afvinken. We kunnen zelf op een heel eenvoudige manier content toevoegen en aanpassen, we kunnen miniwebsites maken… daarnaast is de SEO verbeterd en hebben we samen een aparte mobiele site ontwikkeld voor smartphones. We kunnen alleen maar tevreden zijn over de samenwerking en het eindresultaat.”

Perfecte link met het commerciële verhaal
“De nieuwe website sluit perfect aan bij ons commerciële verhaal. We promoten hem dan ook actief, gebruiken Google Adwords, vermelden hem in onze reclamecampagnes, enz.”, vertelt Alexander Hof. “Dat zien we ook in de bezoekerscijfers. De puzzelstukken vallen allemaal mooi in elkaar.”
“Nog belangrijker is dat we heel veel positieve commentaren krijgen. Makelaars laten weten dat ze de site heel overzichtelijk vinden en snel bij de informatie komen die ze zoeken. Ze gebruiken de website ook vaker om klanten bepaalde dingen te tonen. Die positieve feedback is minstens even belangrijk als de bezoekerscijfers.”

Gfi helpt Man Truck & Bus met mailmigratie
Gfi helpt Atlas Copco om de on-time leveringen van compressoren met 30% te verbeteren